Najsvežije vesti vezano za rad joga centra pogledajte na Fejsbuku

Facebook Image

O nama

Indeks članka
O nama
o osnivaču
smernice ponašanja
instruktori i saradnici
Sve strane

 


NAŠA ADRESSA JE: CARA LAZARA 17 ,SUBOTICA

KONTAKT TELEFON:063/547131

EMAIL ADRESSA: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

 

Rad smo započeli 2006-e godine, od 2011 smo registrovani kao udruženje Yoga centar Subotica.

Udruženje se bavi širenjem i podučavanjem multi disciplinarnog joga znanja i vežbi, te za primarni cilj postavlja unapredjenje kvaliteta života ljudskog društva. Yoga Centar Subotica je neprofitna organizacija( udruženje), visina članarina je odredjena da pokrije  troškove udruženja,stručno usavršavanje učitelja je kontinuirano u interesu kvaliteta podučavanja u udruženju.

Udruženje je član nadležnih saveza u zemlji http://www.srfs.org.rs/klubovi/16 i nadležnih saveza u inostranstvu http://www.internationalyogafederation.net/fiyorganizations.html

Udruženje se bavi širenjem joga tehnike i joga filozofije, i obučavanjem joga instruktora kroz organizovane joga časove,  joga kampova,predavanja. Trudimo se da  joge vežbe  prenesemo jednostavo,razumljivo ,da bi se moglo što pre steći sposobnost samostalnog rada. .

 

 

 

Detaljnije možete pogledati ovde  

 Osnivač joga centra subotica Nemeth Žolt od 2004-te godine se bavi jogom,on je licencirani joga majstor sa preko 4000 podučavanih časova,priznat od prvog Indijskog Joga saveza(YAI) koji je do danas prerastao u medjunarodni savez i kontroliše kvalitet joga škola i učitelja , sa  diplomama priznatim kod najvećih medjunarodnih Yoga alijansi(Yoga Alliance,Yoga Alliance International,International Yoga Federation,Europe Yoga Alliance ),Joga Saveza Srbije i kod nadležnih državnih organa Saveza za rekreaciju i Fitnes Srbije.

sdc13956


Bavljenje jogom je počeo u  Subotici kod Leontijević Milovana gde se upoznao sa osnovama Iyengar joge.U međuvremenu je počeo dopunjavati svoje znanje iz Iyengarove knjige i kasnije sám nastavio izučavanje joge,vežbanje i učenje. Iyengarovu joga školu je osetio previše disciplinovanom i osećajno siromašnom pa je posetio Satyanandin Ashram u Grčkoj 2006. godine gde se upoznao sa Biharskom joga školom koje je osnivač Satyananda ,Sivanandin učenik.

  Iste godine osetio je da ima dovoljno iskustva koja bi mogao podeliti, pa je počao držati joga časove. U međuvremenu se upoznao sa raznim joga školama ( Yoga Centar Beograd, Vidya yoga škola, Purnam&selfness yoga škola, Art of living, joga u svakodnevnom životu,vipassana kurs) i stekao razne sertifikate i članstva kod svetskih joga alliansa a što je mnogo važnije- dragoceno znanje, uz duboko poštovanje i zahvalnost svim učiteljima i onih čije knjige je proučavao, dok prolazeći od učitelja do učitelja najzad nije pronašao svog unutrašnjeg učitelja koji je učitelj svih učitelja, i zato njegovo učenje se bazira upravo na trud upoznavanja polaznika sa njihovim unutrašnjim učiteljem koji je učitelj sviju nas , kroz sopstveni stil ,u kojem je sačuvana tradicionalna Yoga uz otvorenost ka modernom, sa velikim akcentom na značaju intenzivnog prisustva,objedinjena disciplina sa ljubavlju i nežnošću,koja teži usaglašavanju sa zakonima univerzuma(Dharme)odnosno Božjom voljom.

 

Rođen 1976 godine u Subotici, živi sa porodicom na Kelebiji.Drži joga časove,predavanja na temu joge i obuku za joga Instruktora u Yoga Centru Subotica .


 

obuka za instruktore joge 


 

 

Tačnost Od vežbača se očekuje da se pridržavaju kako vremena početka,tako i vremena završetka treninga. Ako planiraju odlazak pre kraja časa , potrebno je prethodno javiti instruktoru.


Tišina  Od svih vežbača se očekuje da medjusobne razgovore pre časa svedu na minimum kako se ne bi uznemiravali oni koji se pokušavaju fokusirati na unutrašnje procese , a da se od medjusobnog razgovora u toku časa uzdržavaju u potpunosti(i telefonskih razgovora u sporednim prostorijama) , očekuje se da svi studenti isključe svoje mobilne telefone pre časa (ili da isključe zvuk i vibraciju)


Čistoća  U joga centru se posvećuje posebna pažnja čistoći,te se to očekuje i od svih vežbača. Izuvanje je obavezno. Vežbači se pozivaju da paze na svoju ličnu higijenu,kako zbog sebe tako i zbog drugih studenata.Vežbači se mole da ne koriste jake mirise ili dezodoranse,najbolje da ih uopšte ne koriste za vreme vežbanja.Prazne flaše i plastične čaše za jednokratnu upotrebu posle treninga ukloniti za sobom.


Hrana i piće  Na trening se dolazi praznog stomaka,dakle ne treba jesti 3-4 sata pre treninga(izuzev lako svarljivih namirnica kao što su voće i sl.a koje se mogu jesti najmanje sat pre treninga). Konzumiranje hrane u toku časa nije dozvoljeno,dokbezalkoholna pića jesu. Pod dejstvom substanci koje značajno utiču na psihičke procese nije dozvoljeno učestvovanje na javnim časovima.


Zdravlje  Mole se studenti da obaveste učitelja o bilo kakvim povredama i promenama u zdravlju,ili telesnim stanjima( i nastanak trudnoće). Vežbe OBAVEZNO raditi u granicama prijatnosti,ne gledati druge, ne takmičiti se sa drugima,strogo poštovati granice svojih mogućnosti, po potrebi prekinuti vežbu, odmoriti,i kasnije nastaviti. Ne koristiti žvakaću gumu.


Pitanja  Studenti treba da poštuju i svoje potrebe i granice a takodje i potrebe i granice drugih.     Pitanja vezano za nejasnoće u vezi vežbe postavljati po mogućnosti pre ili posle vežbe,ako učenik ima da pita ili da kaže nešto neodloživo moli se da pridje i da pita ili kaže tiho instruktoru. Jednom nedeljno subotom od 17.30 u toku časa joga teorija se mogu postaviti pitanja koja traže duža objašnjenja. Moguće je ugovoriti besplatnu konsultaciju sa učiteljom za lična pitanja koja traže diskreciju.


Garderoba  Temperatura u centru je oko 20 celsiusa, tako da se preporučuje da studenti nose pamučnu laku garderobu za vežbanje,i po mogućnosti bosih nogu.


Lične stvari Centar je opremljen potrebnim pomagalima za vežbanje joge, naravno ako članovi žele mogu doneti i koristiti svoje prostirke, ćebad itd, ali se mole da nakon treninga svoje lične stvari ponesu sa sobom(osim lične prostirke) jer joga centar ne odgovara za sigurnost njihove lične imovine. Vrednosti se mogu ostaviti pored prostirke u sali za vežbanje (novčanici,mobilni telefoni,nakit itd)


Plaćanje Mesečne članarine je poželjno uplatiti unapred za tekući mesec najkasnije do 5.og u mesecu da bi se isplatili troškovi Centra na vreme. Po molbi članova može u dve rate pola do 5.og a drugu polovinu do 20.og tekućeg meseca.


 


 

 Časove vode:

 

                        web mala

Nemeth Zsolt

predsednik i učitelj joge

063/547131

 

 

 

 

  

                           vanjaweb

 

 

Vanja Subotić-joga instruktor

vodi časove: blaga i umerena hatha joga ,power yoga ,restorativna joga ,zabavna joga za decu

član upravnog odbora,tima za obuku joga instruktora i komisije

064/2052517

                         

 

 

 

 

                           szilvia web

 

Somogyi Szilvia-joga instruktor

 

064/6145114

vodi časove:hatha yoga na madjarskom

član upravnog odbora,tima za obuku joga instruktora i komisije


                            emese


Emeše Vataščin-Balaž- fizioterapeut i joga instruktor

0691677875

vodi časove joge za trudnice,joga za mame sa bebama,

jogu za kičmu,individualne terapijske časove.(kinezi terapijske) 

 

                          milica web  

   

Milica Sivić Yoga&Sound Healing

 

 

063/333207

 

Joga Instruktor, Gong Master i Praktičar zvučne terapije.

Stečeno znanje iz oblasti Meridijanske Zvučne Masaže Himalajskim posudama i Gongom spojila sa znanjem stečenim u oblasti joge kao Joga instruktor, i tako je nastalo Yoga &Sound Healing. Vodi časove Yoga&Sound Healing, i individualne terapijske časove(zvučna terapija)

 

                 

 

 

 

 

 Osobe koje obavljaju u pozadini esencialne aktivnosti udruženja:

 

Németh Lehel       weblehel

063/8029620

član upravnog odbora udruženja

aktivnosti oko knjigovodstva i tehničkih stvari

    

 

 

 

 

 

                     

                          webdarko

 

 

Darko Neorčić

( IT, web administrator,digitalizacija i priprema materijala)

063/547822

                  

 

                        

 

 

 

Podatci :

 

 

YOGA CENTAR UDRUŽENJE SUBOTICA

 

 

Адреса: CARA LAZARA 17 Рачун: 205-170991-51
Место: SUBOTICA Статус: укључен у платни промет
Општина: Subotica Матични број:
28061609
Делатност: Delatnost ostalih organizacija na bazi učlanjenja Порески број: 107264389

Банка:

Komercijalna banka A.D.- Beograd Датум: 05.10.2011 / 03.02.2014 / 03.02.2014