Najsvežije vesti vezano za rad joga centra pogledajte na Fejsbuku

Facebook Image

Rólunk

  Tevékenységünket 2006 ban kezdtünk, 2011 től egyesületünket bejegyeztettűk Yoga Centar Subotica néven.

Szövetségünk vegyes stilusú Jóga tudomány és gyakorlatok tanitásával és ismertetésével folglakozik. Fő célja az emberi társadalom élet minőségének javitása.

. Szabadkai Jóga központ non-profit(altruista) szervezet, a tagsági dijak magassága a szervezet müködésének alap költségeihez igazodik. Az oktatók tovább képzése folyamatos az oktatás minőségének fejlesztése érdekeben. Igyekszünk a jóga tudást minnél egyszerübben átadni, hogy a gyakorlatokat minnél előbb megértsék, elsajátitsák és  ezáltal önnállóan tudják hatékonyan alkalmazni.

 

Részletesebben erről:

 

 

Az alapitórol:


Németh Zsolt, az első Indiai Jóga szövetség,amely mára nemzetközivé vált, és a Jóga iskolák és oktatók munkájának minőségét ellenőrzi,által elismert Joga Mester müködési engedélyell, immár több mint 4000 oktató órával, 10 év feletti joga oktatói tapasztalattal rendelkezik.

Oktatói tevékenységének minöségét a legnagyobb és leg elismertebb joga egyesületek, szervezetek okleveleikkel bizonyitják, mint páldául: Yoga Alliance,Yoga Alliance International, Europe Yoga Alliance , Szerb Joga szövetség és a hivatalos országos Szerb Rekreáció és Fitnes sport szövetsége.


2003- ban kezdett el foglalkozni a Jógával, Szabadkán Leontijevic Milovan jóga oktatónál, ahol az Iyengar Yoga alapjaival ismerkedett meg.


Eközben Iyengar könyvét tanyulványozván tovább fejlesztette jóga tudását. Iyengar iskoláját tulzottan fegyelmezettnek érezte , valamint érzékileg szegénynek és ezáltal kéztetést érzett, hogy meglátogassa Satyananda Ashram-át Görögországban 2006-ban, ahol megismerkedett a Satyananda yogával. Az Ashram- ból visszatárve, folytata a tanulást ,de továbbra már Satyananda jogastilusát , és könyveit.valamint a már megszerzett saját tapasztalatát alkalmazta.


Ugyanebben az évben ugy érezte, hogy elegendő tapasztalattal rendelkezik amit meg szeretne  és tudna osztani , igy elkezdett jogát oktatni . Az idő folyamán, megismerkedett más elismert jóga iskolákkal, mint a (Yoga centar Beograd, Vidya yoga iskola, Purnam and selfness joga iskola, Art of living,jóga a mindennapi életünkben) melyek által szerzett számos elismervényt, valamint ami a legfontosabb az értékes tudást és tapasztalatot, a legnagyobb tisztelettel és hálával  a tanárok iránt, akik előadtak és megosztották tapasztalataikat a különböző iskolákból, egyesületekből.

Tanártol tanárhoz járva rálelt a belső tanitójára ,és a tanitása éppen erre alapszik hogy a tanulókat megismertesse a belső tanitójukkal, sajátos stilusán keresztül , melyben a tradicionális Yóga jegyeit megőrizve, de nyitottsággal a modern felé, nagy hangsúllyal az intenziv jelenlét jelentőségén,egyesitve  a fegyelem szeretettel és gyengédséggel , mely  törekszik az univerzummal való összhangra illetve az Isten akaratának elfogadására.


Született: 1976 -ban Szabadkán, családjával él Kelebián.


Továbbra is Jóga órákat ad elő, valamint joga oktatókat képez ki a Yogacentar Subotica iskolában, melynek az alapitója is egyben.

                                                                       

 

Az egyesület Jóga tehnika és filozófia ismertetésével,Jóga aszisztensek és oktatók képzésével,nyilvános Jóga előadásokal , illetve Jóga táborok megszervezésével foglalkozik.

 

Viselkedési irányzat

Pontosság- Tanulóktól elvárjuk hogy tartsák magukat a trening kezdetének és befejezésenek idejéhez. Minden résztvevőt kérünk hogy időben érkezzen ha bár az óra kb. 10 percell késobb kezdődik, de ez az idő szükséges hogy fizikailag és pszihikailag ráhangolódjon az órára. Illetve hogy ezt az időt saját magára vagyis Jógára szánja. Az ajtót a gyakorlatozás kezdetekor bezárjuk zavartalan gyakorlatozás és a személyes tárgyak biztonsága érdekében, és utána nem lehet bemenni. Ugyanúgy elvárjuk minden tanulótól hogy maradjanak az óra végéig mert korábbi távozás zavarhatja a többi tanulót. Természetessen, rendkivüli helyezetekben elmegy a tanuló korábban,de ilyenkor kérjük ezt előre bejelenteni az oktatónak.

Csönd- A tanulóktól elvárjuk hogy az egymás közti beszélgetéseket a Jóga óra előtt csökkentsék a legfontosabbakra csak, hogy ne zavarják azokat akik próbálnak ellazulni és a külső világtól kikapcsolódni. Az óra alatt egyáltalán ne beszélgessenek, továbbá kérünk minden tanulót hogy az órák előtt kapcsoljak ki a telefonjukat.

Tisztaság- A Jóga központban különleges hangsúly van a tisztaságon, és a tanulóktól elvárjuk ennek tiszteletben tartását. Cipőt az ajtónál levetjük, a személyes higiéniára ügyelünk magunk,és mások miatt is. A tanulóktól kérjük ne használjanak erős illatokat, legjobb ha semmit nem használnak a gyakorlatok előtt. Az üres vizes flakonokat illetve egyszer használatos plasztik poharakat használat után kérjük a szemetesbe dobni.

Étel és ital- A gyakorlatokra éh gyomorral kellen jönni,tehát 3-4 órát nem enni előtte ( kivétel könnyen emiszthető táplálék pl. gyümölcs, de azt is max egy órával gyakorlatok kezdete előtt) Ételt kérjük nem bevinni a terembe, ital fogyasztás se nem javasólt gyakorlatozás közben. A teremben biztositva van szénsav mentes ásvány viz aminek fogyasztását mindenképpen javasoljuk gyakorlatozás után, a további méregtelenités céljából.

Egészség- Kérjük a tanulóktól hogy értesitsék az oktatót minden féle sérülés illetve egészségügyi változásról (terhességről is ) A gyakorlatokat KÖTELEZŐEN a jó érzés határain belül csinálni,tekintet nélkül másokra illetve nem versenyzünk senkivel, kötelezően tiszteletben tartjuk képességeink határát,szükségképen a gyakorlatot megszakitjuk,pihenunk és utána folytassuk. Rágogumit ne használjunk gyakorlatok közben.

Kérdések- A tanulók tiszteletben kell hogy tartsák mások igényét illetve korlátait ugy mint magukét is,ezért az óra előtt,közben,és után is csak a legfontossabb kérdéseiket tegyék fel. Hetente egyszer szombaton 17,30tól a Jóga teoria órán bárki barmilyen kérdés feltehet a Jógaval kapcsolatosan. Lehetőség van megbeszélni oktatóval időpontot személyes kérdések megválaszolására, ha ezt a diszkreció megköveteli.

Ruházat- Hőmérséklet a teremben kb. 20 fok, úgyhogy könnyű pamut ruházatot javasolunk.

Rend- A központ fel van szerelve a szükséges Jóga kellékekel, természetessen ha tanulók igénylik hozhatják sját gyakorló szőnyegüket,takarót stb. Kérjük a tanulókat hogy a gyakorlat után a személyes dolgaikat vigyék magukkal a központ nem felel az eltünt tárgyakért . A tanulók értéktárgyaikat bevihetik a gyakorló terembe a szőnyegük mellé .

Fizetés- Havi tagsági dijat kérjük folyó hónap 5.ig befizetni. Lehet két részletben is felét 5.ig másik felét 20.ig

A tagsági dij magasságát a központ költsége határozza meg .

A központ egyetlen célja az emberi társadalom élet minőségének javitása.

 

 

Németh Zsolt web mala

063547131

 Egyesület Elnök- vezető oktató

 

 

 

 

 

 

Szilvia Somogyi   szilvia web

 0646145114

 

Mackovic Elvira    elviraweb2

  0612322760

 

 

                          

 

 

 

Nemeth Lehel      weblehel

 0638029620

 

 

További információ ITT


Cégadatok:

 

YOGA CENTAR UDRUZENJE SUBOTICA

 

Адреса: CARA LAZARA 17 Рачун: 205-170991-51
Место: SUBOTICA Статус: укључен у платни промет
Општина: Subotica Матични број:
28061609
Делатност: Delatnost ostalih organizacija na bazi učlanjenja Порески број: 107264389

Банка:

Komercijalna banka A.D.- Beograd Датум: 05.10.2011 / 03.02.2014 / 03.02.2014